Meditácia s anjelom Cassielom

20.10.2013 21:32

Anjel Cassiel je jednym z ochrancov našej školy.

Máte možnosť si stiahnuť jeho mandalku , vyfarbiť si ju a pri príjemnej hudbe pomeditovať spolu s jeho krásnymi a jemnými energiami. 

Anjel Cassiel– (modrá)

Tento anjel vládne sobote a Saturnu, planéte obmedzení a prekážok. Planéta Saturn je najvzdialenejš...ia a najpomalšia planéta zo všetkých pre nás viditeľných. Anjel Cassiel sa preto nachádza tam, kde sa začína postup k hmote. Je strážcom prahu na ceste návratu do univerza k bohu a umožňujeme vstup do nebeských ríš len tým najpovolanejším. Podľa mytológie môže vyvolávať asociáciu smrti, lebo Saturn je stvárňovaný ako starý otec Čas s kosou a presýpacími hodinami. Neodpúšťa ľahkovážnosť a má vysoké nároky a preto sa vníma aj ako prísny strážca. Pri vplyvu Saturna naše zle reakcie môžu viesť k izolácii a prekážkam. Anjel Cassiel predstavuje inteligenciu Saturnu, a preto ho poznáme aj ako anjela sĺz. Anjel Cassiel však netrestá. Tento anjel ako aj mnohí je tu na to, aby pomáhal. Avšak jeho úloha je, že nás učí - cez cenné životné skúsenosti. Anjel Cassiel sa nás pýta: " Ako veľmi ti na tom záleží?" Ak je tvoja odpoveď: " Veľmi, aby som vyvinul nevyhnutné úsilie", potom si získal mocného spojenca.
Cassiel dokáže premeniť sebaľútosť na zmysluplnosť.
Anjel Cassiel je často zahrnutý medzi siedmich archanjelov a je spájaný ako anjel v siedmom nebi. Taktiež je vnímaný ako anjel striedmosti. Kedysi ho používali ako silného ochrancu pred negatívnymi energiami ale aj pred neprajníkmi. V rabínskej literatúre sa píše o Cassielovy ako o jedinom anjelovi s dušou.

Čo je striedmosť? Ďalšie slovo pre striedmosti je umiernenosť znamená, kontrolovanie svojich myšlienok , emócii a reakcii. Ale nie je to o potláčaní, ale o rovnováhe a transformovaní nadbytočnej energie.
Čo je pokoj? Je definovaný ako stav mysle, ktorý umožňuje tok energie, bez upchatia či stagnácie. Je to pocit byť v pokoji, kde ste, uznáva nepretržitý tok energie vo vnútri i okolo teba, ktorý ťa posúva na tvojej ceste.
Tento anjel je energia mäkká a jemná, ale napriek tomu výkonná, upokojujúca tvojho Ducha a tvojej energie. Pomáha ti nájsť pocit vnútorného pokoja sám so sebou, aj tam kde si teraz v tejto chvíli. Je to úplné odovzdanie sa, stáva sa súčasťou tvojho života, alebo tvojej cesty. Pomáha ti uvoľniť strach a podporuje v tebe vieru, že všetci sa blížime k bohu s milosťou a ľahkosťou.
Najdôležitejšie je poznať všetky veci s mierou, a otvoriť svoje srdce a svoju myseľ, nech prúdi čistá energia vašim duchom, telom, životom.

Odkaz od Anjela Cassiela
Začni každý deň chvíľou ticha z vďačnosti za všetko, čo sa ti stalo a priviedlo k tomuto okamihu. Všetko, čo má prísť a čo bolo, je treba sláviť, nie pre bolesť, ale pre cestu a skúseností počas cesty. To, čo je za tebou a pominulo sa najlepšie uvoľní s milujúcou láskavosťou. Len to, čo slúži a prináša ti tvoje najvyššie a najlepšie dobro musí zostať s tebou. Môžeš si sám vybrať, čo chceš uvoľniť a čo ešte podržať. Slobodná vôľa je dar od Stvoriteľa Všetkého. Slobodná vôľa je najcennejší dar, zvoľ si múdro , ale vedz, že si môžeš vybrať znovu a znovu.

Listy s prosbou k nemu by sme mali písať v sobotu. Keďže Saturn je pomalý, aj Cassielova odpoveď prichádza z nášho pohľadu niekedy pomaly a znamenia sa nemusia objaviť aj niekoľko mesiacov. Niekde ho preto vnímajú ako pomalého, ale nedajte sa pomýliť je všade tam kde treba a presne tak rýchlo.

 

 zdroj : 

text - internet ,

Noemi Marcos; tajomstvá anjelov

mandala - autor Bc. Milada Ragasova - Milara

hudba - Wolfgang Zimmerman; Tisko Pocuvaj: Relaxacna Hudba Pre Deti

Roland Santé; Happy Baby