12-14.3.2020 EFT kurz z kvantovou vlnou

24.01.2020 16:11

FT , EFT OPTIMAL (kvantová energia)

EFT , EFT OPTIMAL (kvantová energia)

Technika EFT bola vyvinutá z metódy TFT ( terapie myšlienkového poľa ). 
Technika EFT je kombinácia čínskej medicíny a psychológie – mohli by sme ju nazvať aj psychologickou akupresúrou . Je to však technika energetickej psychológie. Do jemnej práce s meridiánmi sú vložené prvky NLP, psychológie.

Ako pozitívum tejto techniky môžeme vnímať, jej jednoduchosť, účinnosť a široké použitie.

 

Z pohľadu čínskej medicíny našim telom prechádzajú dráhy – meridiány, ktoré ovplyvňujú funkčnosť jednotlivých orgánov. Ich funkčnosť a dobré, alebo zlé fungovanie orgánu  sa prejavuje aj na našom správaní, emóciách. Na meridiánových dráhach sa nachádzajú body, ktorých stimuláciou môžeme ľahko ovplyvniť správanie orgánu. Na tomto princípe sú založené techniky ako je reflexná terapia, akupresúra a podobne. Pri technike EFT stimulujeme jednotlivé body poklepom a spojíme ich s frázami – ktoré opisujú daný problém osoby.

Takýmto spôsobom liečime nielen telo, ale  aj myseľ  – pomocou riadenia energie v tele.

 
Technika EFT ( Emotional freedom technigues), presnejšie techniky emočnej slobody. Je to terapeutická technika, ktorá pomôže zvládnuť rôzne životné situácie, alebo odstrániť  bloky. Je vhodná pre terapeutov, ale aj osoby pre vlastný rozvoj, či len spracovanie svojich osobných problémov, ale aj ako cesta k úspechu. 
 

 

Viac info tu